lördag 11 april 2009

Patetiska fantasiavtal


Var tvungen att ägna fm av påskafton åt att skriva följande insändare som nu är skickad till Expressen. Hoppas att näringslivets toppar läser den tidningen men man undrar ifall de verkligen kan läsa.


Näringslivstopparnas pensionsavtal gör att avsättningen till pensionen ofta är högre än lönen. Smaka på det! Chefen är alltså mer värd när han (för det är oftast en han, undantag Falkengren) inte jobbar än när han jobbar. Varför anställdes han då överhuvudtaget? När en vanlig knegare blir uppsagd så får han max några månadslöner ofta förenat med arbetsplikt. När en näringslivstopp får sparken får han ett eller två års lön och blir omedelbart arbetsbefriad. Om man nu är så himla kompetent så bör man ju hitta ett nytt toppjobb rätt så omgående och skulle inte behöva någon fallskärm alls, eller hur? En del av dessa toppar verkar inte klara sig utan att lyfta både lön och pension samtidigt. Är inte pension något man ska få när karriären är avslutad? Ett löjes skimmer sprider sig runt dessa toppar som mer eller mindre förskingrar sina företag på ofantliga belopp.

2 kommentarer:

  1. hej .Ja det är läckert att höra och se denna goa tant. Känns bra när (det många anser vara) lågstatuspersoner får möjlighet att visa upp sig.Det är ju inte som man tror...
    Ser att det redan börjar en dabatt på nätt om att hon är en bluff...

    SvaraRadera
  2. När det gäller chferna; Vore mer ok med löner och bonusar om det fungerade åt båda hållen.Att man tog del av de vinster man själv skapat och del av de förluster man själv skapat. Många beslut skulle se helt annorlunda ut.Jag har hört om företag som nu i mars 2009 fixat till siffrorna för att bonusar skall forstätta falla ut..helt sjukt!

    SvaraRadera