söndag 9 januari 2011

Revolution i USA

Gabrielle Giffords har länge retat högerflygeln i det republikanska partiet. Sarah Palin och hennes anhängare i Teaparty-rörelsen har pekat ut Giffords som en huvudmotståndare, bland annat för att hon stödde Obamas sjukvårdsreform. Efter att ha funnits med på Sarah Palins Facebooksida i kikarsiktesmotiv sade Giffords nyligen om detta:
"Vi är på Sarah Palins lista över måltavlor. Grejen är sättet hon beskriver det på med vårt valdistrikt i kikarsiktet. När folk gör så måste de förstå att deras handling får konsekvenser", sade Giffords nyligen. Hennes kontor i Tucson vandaliserades efter det att hon röstat för sjukvårdsreformen.
Den 7:e februari förra året bloggade jag, A Free Man, följande om Sarah Palin: "I am a big supporter of this movement, America is ready for another revolution.” sa Sarah Palin vid US tea-party. Jag, A Free Man, som trodde att man hade allmänna presidentval i USA!
Nu verkar hennes odemokratiska och lagvidriga politik ha satts i verket. Gifford är skjuten i huvudet och kämpar för sitt liv. 6 dödades och 20 skadades i en galnings illdåd inspirerat av en presidentkandidat som tror på revolution.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar