tisdag 26 maj 2009

2 kvinnor!


"107 miljoner kronor. Så mycket fick ABB:s nye vd Joe Hogan i bonus för 2008. I och med det är han den storbolags-vd som fick störst bonus förra året. Listan, som är sammanställd av Dagens Industri, visar att två av tre vd:ar på de så kallade Large Cap-bolagen fick bonus förra året trots krisen.Tvåa på listan blev riskkapitalbolaget Ratos vd Arne Karlsson, som fick 17,6 miljoner. På tredje plats kommer den förre ABB-chefen Fred Kindle med en bonus på 17,5 miljoner.Den genomsnittlige vd:n vid de så kallade Large Cap-företagen fick en fast lön på 7,2 miljoner kronor och en bonus på 5 miljoner under 2008 enligt DI:s lönestatistik.Bland dem som avstod från bonus finns SEB:s vd Annika Falkengren och Kinneviks vd Mia Brunell Livfors."


Detta står alltså att läsa om i DI. Noterbart att det är två kvinnor som avstått från bonus. Vet ju att Östling, Scanias VD sänkte sin lön för att sända ut de rätta signalerna nu i år.
Som svar på Elizas kommentar till denna blogg hänvisar jag till följande länkar där man dels redovisar en lista från large cap och där svaret blir, det är nog inte en slump. Den andra visar förhållandet mellan kvinnors och mäns löner, mycket talande.


Boken om ilska är en utmärkt liten bok som handlar om just ilska. Efter att ha läst den är man helt enkelt inte lika arg längre och är man det så handlar det om en sund ilska.

2 kommentarer:

  1. Ja ha ,men är det inte bara slumpen ,tror du?

    SvaraRadera
  2. Nej Eliza, jag tror inte att det är en slump, snarare en plump.
    http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\05\26\338728&sectionid=undefined

    http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\05\26\338839&sectionid=undefined

    SvaraRadera