fredag 10 september 2010

Livet är bra orättvist och cyniskt



Den är bilden är från VM-finalen mellan Spanien och Holland i somras. Denna stämpling i bröstet ledde inte ens till en varning.



Den här bilden är från Sveriges EM-kval mot San Marino. Mellberg som inte ens träffade sin motståndare fick rött kort. Som sagt fotboll är för viktigt och det är för mycket pengar inblandade för att det ska gå till så här godtyckligt. Alla vet ju också att odugliga Frankrike kvalificerade sig till VM på Irlands bekostnad pga FIFA:s ovilja att göra fotbollen rättvis.
Nu till något betydligt viktigare. Cynismen breder ut sig i den allt hetare valrörelsen. Samtidigt som överbuden haglar från alla håll så vet man att om de rödgröna vinner så förlorar uppåt 5000 - 6000 människor sina jobb då Rut-avdraget ska tas bort. Anledningen: att de "rika och förmögna" är de som tjänar på detta avdrag. De 5000-6000, tjänar inte de på rutavdraget? Hur rika är de? Hur drabbas dessa arbetare om de rödgröna kommer till makten. Jo, de tvingas förmodligen tillbaks till arbetslöshet och svartjobb. Inga pensionsgrundande inkomster längre. Man kan sägas att de offras på ideologins altare. Det handlar om individer inte om statistik. Var och en av dessa många gånger lågutbildade människor ser med oro och ångest fram mot valtugången. Mona kontrar med nya jobb inom vården. Var finns solidariten och empatin? Konjunkturinstitutets undersökning visar att denna reform betalar sig själv. De rödgröna talar om solidaritet och rättvisa men det gäller tydligen inte alla i vårt samhälle. Detta är bara en fråga av många många men nog så talande. Snart ska vi betala skatt för att vi har köpt en fastighet för beskattade och lånade pengar, alltså ren konfiskering, om de rödgröna vinner. I mitt jobb med att hjälpa uppsagda kollektivare till nya jobb så får jag genomgående höra att man hellre fått behålla jobbet än den högre lön som facket pressat fram med bland annat stridsåtgärder. 100000 tals industrijobb har försvunnit från Sverige under de senaste åren. Upp till kamp! En fd kollega påpekar på FB att politikerna käbblar i stället för att ställa de rätta frågorna och följdfrågorna så att budskapet går fram. Jag håller med och tycker att det är en sak som även journalisterna missar. En galen präst i Florida ska bränna koranen vilket man räknar med kommer att sätta eld på hela muslimska världen. Man fruktar ännu mer terror och galenskap. Undrar hur vi skulle reagera här i västvärlden om muslimer börjar bränna bibeln. Vi vet ju hur vi reagera när de bränner våra flaggor. Som Ulf Nilson skriver i Expressen, det är bara en tidsfråga innan det smäller på riktigt och då smäller det på riktigt riktigt. Till slut rekommenderar jag Marcus Birros krönika i Expressen häromdagen. Vilket språk, vilken poesi!
http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.2126663/marcus-birro-nar-du-ar-som-mest-utsatt-ror-sig-ljuset-langs-uppgjorda-stigar-at-ditt-hall









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar